Slik sjekker du bilen før sommerens bilferie

Ennå er det litt tid til man kan legge årets første halvdel bak seg og ta ferie. Men selv om det er en god stund til, forventer de fleste å ha bilen i tipp topp stand før man legger ut på de sommerlige eventyrene. For det er stor forskjell på korte turer og langkjøring. Man bør ta en sjekk av bilen, men mye av det kan man gjøre selv.

Sjekk eller skift vindusviskere

Selv sommeren kan by på nedbør. Men det spiller ikke noen rolle om man sitter i bil. Det eneste vi tenker på er at vindusviskerne fungerer. De bør ikke være morkne, noe de fort kan bli på vinteren. Dette kan man enten høre, ved at de lager en ubehagelig lyd, eller se ved at de ikke pusser rent.

Skifte dekk

Vi regner med at du også har et system for skifte av. dekkene. Det er naturlig å bytte dekk hver tredje sesong. Er du usikker, les mer her for å finne ut mer om dekk. Men dersom du ikke har et system, sjekk mønsterdybden. Denne er viktig også på sommerdekkene.

Fyll på eller skift olje

Olje er det som smører motorens utallige deler. En bil som har gått langt uten å skifte olje, kan havarere. Selv elbiler trenger olje. Dette gjør at en motor fungerer optimalt også på lange turer. Det er dessuten vanlig at en bil bruker mer olje under en lang bilferie. Bilen skal verken ha for lite eller for mye olje, sjekk derfor nivået.

Ekstrautstyr

Det kan alltid være lurt å sjekke at bilen har det nødvendige og pålagte tilbehøret. Her kan vi nevne varseltrekant, tau, refleksvest, ekstra olje, spylevæske, pledd, hansker, verktøy, stropper, førstehjelpsskrin. Uansett hvor herlig bilferien er, så kan man komme opp i situasjoner der man trenger noen av disse tingene. Kjør trygt, ha en flott sommerferie.