Opplev Bergen

Bergen by ble grunnlagt på en grønn slette mellom de minst syv fjelltoppene for over 900 år siden. Navnet Bergen kommer fra «Bjørgvin» og betyr nettopp den grønne engen mellom fjellene.

I år 1070 fikk Bergen status som by av Olav Kyrre. Og frem til 1299 var byen kongens hovedsete og ble regnet som Norges hovedstad. I dag er hovedstaden Oslo, men Bergen har fortsatt drøyt 270 000 innbyggere som er meget stolte av å være fra Bergen. Noen av innbyggerne er så glade i byen sin at de sier: «Eg e’kje fra Norge, eg e’ fra Bergen!«. Stolte innbyggere er noe av det Bergen er mest kjent for, sammen med regnet og skillingsbollene. Byen har et unikt særpreg med godt ivaretatt trehusbebyggelse, smale brosteinsgater og de syv fjellene. Men, tilbake til regnet. I 2013 hadde byen 228 regndager. Det er mange. Men innbyggerne er stolte av det! Det friske været gjør bergenserne til et ja, eget folkeslag nesten, med temperament, og det de liker minst, er nedsettende prat om Vestlandets hovedstad. Bergensere er ikke redde for å skille seg ut, og den beryktede janteloven er ikke like sterk der som lenger øst i landet.

Bergen by

Bryggen og Fløibanen

Det er ikke mangel på aktiviteter å ta seg til når man besøker Bergen. Et hett tips er selvfølgelig Bryggen. Midt i Bergen ligger den, stolt som en hane over sin trehusbebyggelse og fisketorg og sine restauranter. Bryggen er et midtpunkt i Bergen, og du finner alt du trenger i området rundt den. Tar du Fløibanen opp på toppen av byen, ser du den ovenfra.

Noen ganger er det greit å bytte perspektiv. Og det er veldig hyggelig der oppe, med grønn natur og en god restaurant. Huset til Edvard Grieg er også verdt et besøk. Det ligger staslig til et lite stykke utenfor sentrum, men er et flott sted med mye historie.

For å oppleve det beste Bergen har å bo på, er det viktig å bo godt. Byen har mange hotell å velge mellom, og på www.hotellbergensentrum.com finner du et godt utvalg som kan gjøre besøket ditt ekstra gullkantet.