Friluftsliv

Det er mange som er glad i å være ute i naturen. Det er noe helt spesielt med å tilbringe tid ute i naturen og bare kunne nyte omgivelsene. Naturen er jo rundt oss hele tiden, men på hektiske hverdager så er det ikke alltid vi har tid til virkelig å sette pris på det.

Hvis det er slik at man planlegger å tilbringe en natt eller to ute i naturen, så er det noen ting å tenke gjennom. Det første man bør gjøre, er å skrive en liste over ting som skal være med på turen. Hvis turen skal planlegges sammen med noen, så kan dette også gjøres sammen, slik at man deler på utstyret som skal tas med. En slik liste vil hjelpe til at man ikke glemmer noe før man drar ut på turen.

Skogen som overnattingsstedLeirbål i skogen

Listen bør skrives ut fra hvor i naturen man skal tilbringe natten. Det er jo mange som velger skogen som overnattingssted når man ønsker å tilbringe tid i naturen. I skogen er det først og fremst lurt å ha med seg telt og et godt liggeunderlag. Ønsker man å lage bål i løpet av turen, så er det en annen ting som er viktig, nemlig en lighter. Når man skal ta med en lighter på en slik tur, bør man tenke over hva slags lighter man velger. Det er ikke alle lightere som tåler fukt, vind og kulde, så en god Zippo lighter bør absolutt vurderes. Hvilke klær man velger å ta med seg, er også utrolig viktig. Det kan raskt bli kaldt så fort dagslyset forsvinner, så det er lurt å pakke med seg litt ekstra varmt tøy. Noe godt lys kan også være smart, da det kan være mørkt i skogen om kvelden og natten.