De beste turløypene

I sinnet er alle nordmenn en del av turistforeningen. Det heter seg at Ola Nordmann ble født med ski på beina, og vi bør vel også legge til at vi liker å gå på tur utenom vintersesongen. I tillegg til riktig fottøy og turutstyr er det en nødvendighet med fine turløyper og kunnskap om hvor vi kan finne neste tur på kartet. Ute i naturen her i Norge er det derimot ikke vanskelig å finne gode turløyper!

Geiranger

Uansett om man ble født med ski på bena eller alpelue, har vi alle noe til felles i det norske riket, nemlig den vakre naturen. Skal du på tur, finnes det opptil flere turløyper med det typiske norske særpreget. Norge er kjent for sine vakre naturopplevelser, og vi alle kjenner de mest kjente destinasjonene, for eksempel:

  • Preikestolen
  • Kjerag
  • Trolltunga

Skal du til Preikestolen, kan du først ta ferge fra Stavanger til Tau før du kjører sørover langs den nasjonale turistveien i Ryfylke. Du kan også kjøre til Lauvvik og ta ferge derfra til Oanes. Herfra følger dere videre den nasjonale turistveien i Ryfylke og skiltingen til Preikestolen.

Ved Kjerag, den høyeste toppen i Lysefjorden, er det en nødvendighet å bli fotografert på den runde steinblokken som er kilt fast i en fjellsprekk. Fra 1 084  m.o.h. kan dere nyte synet av det flotte terrenget dere har besteget.

Ønsker dere en litt lengre tur, kan dere sette av dagen mellom juni og september til en flott tur i den norske fjellheimen og Trolltunga. Dere starter i Skjeggedal, og høydeforskjellen er 900 m.o.h. før dere når toppen av Trolltunga. Underveis viser skiltene hvor langt dere har gått og antall kilometer som står igjen.

Dette er noen av de desidert beste turløypene i Norges rike, men vi skal heller ikke glemme det vakre landskapet i Nord-Norge, der vi kan betrakte den flotte fjellformasjonen Hestmann på Helgelandskysten. Videre nordover venter også et spektakulært landskap med flotte sandstrender i et trolsk terreng. Reiser du så langt som til Lofoten, kan du også speide etter nordlyset. I Norges land finnes alltid en turløype for deg som vil unne deg en flott opplevelse!