Interessante konserter i Oslo

Oslo er storbyen fremfor noen annen i Norge, med et sentrum som er suverent størst og innbyggertall over dobbelt så stort som den nest største byen Bergen. Oslo er også fremtredende når det for eksempel kommer til:

  • Kultur
  • Idrett
  • Mat
  • Byggeprosjekter

Musikk er en veldig stor del av kulturbegrepet, og flere spennende konserter kan ventes i Oslo fremover. Et eksempel på dette er en konsert med den populære stjernen Anastacia som vil være et varmt pust for mange under den kalde høsten. Med den store landeplageren «I’m outta love» fikk hun et stort navn tidlig på 2000-tallet.

Telenor Arena er tilholdssted for mange arrangementer, og nå vil også «We love the 2000’s» finne sted der. Denne typen konserter har fått stor oppmerksomhet – mange kjenner nok også til «We love the 90’s», og store navn fra det forrige tiåret vil være til stede.

Den store spanske landeplageren Las Ketchup vil nok vekke mange minner, og svenske Robyn hadde blant annet hiten «Do you really want me?». Rapperen Wyclef Jean, som nok er mest kjent for å ha vært med i gruppen The Fugees, vil også opptre.

 

Festivaler hadde sin storhetstid for et par tiår siden, men fenger fortsatt mange

Ludvig van Beethoven er et av de store navnene innen klassisk musikk – han er jo blant navnene i de 3 store B-ene (Bach, Beethoven og Brahms). I november arrangeres det i Oslo en spesiell festival dedikert til Beethovens liv – et samarbeid mellom Nynorskens hus og Enegårdkvartetten.

Her vil man se erfarne og dyktige musikere som Silke Avenhaus på piano, Marianne Thorsen på fiolin, og tenoren Thorbjørn Gulbrandsøy. Her er bare noen få nevnt, men sammen vil disse musikerne gå igjennom mange deler av Beethovens imponerende musikalske karriere.

En festival som heter Feministisk Visefestival vil arrangeres i desember, med flere interessante innslag. Maud Lindström er den som vil stå for selve visene, og de vil ha kjærlighetskritikk som hovedtema. I et dampende sauna-miljø vil man kunne høre Martine Johansen fremføre skeive dikt med en feministisk vri, og Göteborg-trioen Konflikten vil synge sanger med et kraftig feministisk budskap.

Det er også verd å nevne at den kritikerroste folkrock-gruppen Gåte er samlet igjen etter mange år, og holder en comeback-konsert i Oslo i november 2018.